Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οδηγίες Σ.Σ. Μακρή για το σχολικό έτος 2015-16

Αποτέλεσμα εικόνας για οδηγός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για να διευκολυνθείτε και να οργανώσετε το έργο σας και να διαμορφώσετε κλίμα εμπιστοσύνης με τους μαθητές σας καθώς και κοινότητες μάθησης στο σχολικό περιβάλλον που εργάζεσθε έχω να σας αναφέρω τα εξής: 
Κάντε κλικ στην ένδειξη "Διαβάστε περισσότερα"


1/ Σχετικά με τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ15 της ΔΙ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας αναφέρουμε ότι για το σχολικό έτος 2015-16 τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 με 14.00. Σχετικά με τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ15 της ΔΙ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας αναφέρουμε ότι για το σχολικό έτος 2015-16 τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 με 14.00Ορισμένα σεμινάρια, εάν και εφόσον οι εκπαιδευτικοί μπορούν και επιθυμούν είναι δυνατόν να ολοκληρώνονται έως τις 15.00. Η θεματική για το έτος αυτό θα είναι «Διδακτικές προσεγγίσεις και Οικιακή Οικονομία: από τη θεωρία στην πράξη».
2/ Σχετικά με τα βιβλία της Οικιακής Οικονομίας  σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (αρ. πρωτ. 38206/Δ2/9-3-2015) με Θέμα: "Ανατύπωση εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2015-2016" σε ό,τι αφορά την Οικιακή Οικονομία, στους μαθητές της Α' τάξης θα διανεμηθούν τα (2) ισχύοντα βιβλία της Α' και της Β' τάξης, με την επισήμανση ότι θα χρησιμοποιηθούν κατά τα σχ. έτη 2015-16 και 2016-17, ενώ στους μαθητές της Β' θα διανεμηθεί μόνο το βιβλίο της Β' τάξης.
3/ Σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, σας ενημερώνω ότι η επιτροπή εκπόνησης ΠΣ για την Οικιακή  Οικονομία που συγκροτήθηκε από το Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α’, του ΙΕΠ, ολοκλήρωσε και υπέβαλε το Πρόγραμμα Σπουδών της ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την Α’ και Β’ τάξη του Γυμνασίου προκειμένου το ΠΣ να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ωρολογίου προγράμματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την υπ’ αριθμ. 115475/Γ2/21-08-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β 2121). Τα μέλη της Επιτροπής ήταν οι κκ. Αλεξάνδρα Κορομηλά, εκπ/κός κλ. ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, Δήμητρα Μακρή, Σχ. Σύμβουλος κλ. ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας, Σοφία Προβατάρη, Εισηγήτρια κλ. ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας ΙΕΠ,  Δέσποινα Σδράλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Οικιακής  Οικονομίας & Οικολογίας Χαροκοπείου Παν/μίου. Σύντομα το ΠΣ για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας θα σταλεί από ΙΕΠ στις σχολικές μονάδες της χώρας.
4/ Επίσης, οι Οδηγίες για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας που θα σταλούν από το ΙΕΠ για το τρέχον σχολικό έτος θα βασίζονται στο νέο προτεινόμενο ΠΣ για την Οικιακή Οικονομία.
5/ Τα πρακτικά του Συνεδρίου που έλαβε χώρα στις 23 & 24 Ιουνίου 2015 στην Αίθουσα τελετών του Παλαιού Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πλάκα) και στα ΠΕΚ Αθηνών θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε ηλεκτρονική μορφή και θα είναι προσβάσιμα από όλους τους εκπαιδευτικούς. Οι προφορικές εισηγήσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://macrisocialsciences.blogspot.gr/2015/08/blog-post_96.html
6/ Σχετικά με το «Εφημεριδάκι της Οικιακής Οικονομίας», τεύχος Νο 7, του μηνός Ιουλίου – Αυγούστου 2015 αναφέρουμε τα εξής: το εφημεριδάκι θα αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή βιβλίου περιλήψεων για το Συνέδριο και θα σταλεί και αυτό σύντομα στις σχολικές μονάδες. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προτείνω στους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν και το τεύχος Νο 6, το οποίο είχε φτάσει λίγο αργοπορημένα στις σχολικές μονάδες κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Το τεύχος αυτό έγινε σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και ήταν αφιερωμένο στην Παράδοση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου